WERKPROCES 1.2

– EEN PLANNING MAKEN.

Bij PREMIUMS hebben we een bord waar alle opdrachten op staan die gebeurd moeten worden. Omdat wij met drie vormgevers zijn als stagiaires worden de opdrachten onder ons verdeeld. Het bord waar ik over praat is onze planning omdat als we een opdracht klaar hebben en opgestuurd hebben naar de klant een vinkje achter de opdracht zetten zodat we weten dat die is afgehandeld.

 

WERKPROCES 1.3

– MAAK EEN CONCEPT.

Als wij een logo maken dan beginnen we eerst te schetsen om zoveel mogelijk ideeën op te doen. Als we daarmee klaar zijn dan kijken we welke de beste is en strepen we de wat minder goede logo’s af. Beetje voor beetje werken we de logo’s uit en kijken we weer welke de beste zijn. Uiteindelijk blijven er drie logo’s over en die sturen we op naar de klant.

 

WERKPROCES 1.5

– PRESENTEREN VAN EEN ONTWERP.

Voordat wij de logo’s opsturen naar de klant zetten wij in Illustrator de logo’s in een sheet. De helft is wit en de andere helft is zwart. We zetten de logo’s in de originele kleuren en in het negatief zodat de klant kan zien hoe het logo eruit ziet als het een donkere achtergrond heeft.

 

WERKPROCES 2.3

– EEN MEDIA-UITING MAKEN.

Wanneer de flyer gemaakt wordt, dan wordt er van te voren eerst een kleine schets gemaakt om te kijken waar alles zo’n beetje moet staan. Dan kijken we of alle tekst aanwezig is. Zo niet dan gebruiken we placeholder tekst. Het opmaken van de flyer doen we in Indesign omdat dat het programma is voor het opmaken van producten.

 

WERKPROCES 2.4

– LEVER DE MEDIA-UITING OP.

Als de flyer klaar is pakketten we de flyer. Dat houdt in dat Indesign alle media en de bijbehorende lettertypes zelf archiveer en in een duidelijke mappenstructuur zet zodat er geen missing links kunnen zijn. Als de flyer is gepakket dan wordt er zipfile van gemaakt en opgestuurd naar de klant.

 

WERKPROCES 2.5

– HOUD HET ARCHIEF BIJ

Wanneer de flyer helemaal klaar is wordt er een backup gemaakt op de server van PREMIUMS.